Als therapeut en ervaringsdeskundige van partnergeweld, is het mijn missie andere vrouwen te begeleiden in hun herstelproces zodat ze door het loslaten van ballast weer vol van het leven kunnen genieten.

Ellen Vermeulen

Ellen Vermeulen

Transformatiecoach/-therapeut, yogadocent en ervaringsdeskundige

Mijn naam is Ellen Vermeulen, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik leer vrouwen die te maken hebben gehad met partner- of huiselijk geweld, hoe ze weer geluk kunnen vinden in hun leven.

Als je mij nu leert kennen, dan zie je een gelukkige vrouw die doet wat ze leuk vindt en van het leven geniet. Dat is ook anders geweest en ik heb de hele andere kant van het leven gezien. Een leven vanuit letterlijk veel angst. De angst om geslagen of vernederd te worden, zorgde ervoor dat ik mezelf niet meer durfde te zijn. Steeds meer deed ik dat wat de ander wilde. Of beter gezegd: dat probeerde ik, want er was altijd wel iets wat ik ‘fout’ deed

Mijn verhaal

Toen ik op mijn 16de verzeild raakte in een relatie en gelijk ging samenwonen, kon ik niet vermoeden wat mij te wachten stond. Als puber was ik onzeker en dacht mijn vrijheid te vinden bij een man die 10 jaar ouder was. Dat liep heel anders. Mijn vrijheid werd alleen maar beperkter. Hij was jaloers en dronk steeds meer. Na een paar jaar werd het verbale geweld ook lichamelijk. Ook toen was het voor mij geen optie om weg te gaan. Gewoon omdat ik de optie niet zag omdat ik vond dat ik me aan mijn trouwbelofte moest houden. In goede en slechte tijden. Toch ging bij mij de knop na 10 jaar om en vluchtte ik met mijn 2 kinderen naar een opvang waar we 7 maanden woonden. Het was het begin van een heel nieuw leven.

Toch begon mijn echte herstel lang nadat ik weg ging. Ik had namelijk nog helemaal niet in de gaten dat ik van binnen was beschadigd. Ik leefde zo vanuit mijn hoofd, dat ik mijn hart en gevoel op slot had gezet. Ik voelde me sterk en dit zou me niet nog een keer gebeuren. Na 5 jaar alleen met mijn kinderen te hebben geleefd, ontmoette ik mijn huidige man. Ik was verliefd en we kregen samen nog een zoon. Mijn leven was helemaal compleet en toch miste ik iets.

 

Het was emotie en gevoel. Ik was heel neutraal geworden. Nooit extreem blij of verdrietig, boos, teleurgesteld, enthousiast. Heel kleurloos en mat van binnen. Toen ik de opleiding voor transformatietherapeut ging doen, kwam ik er pas achter hoeveel invloed mijn verleden nog had in onbewuste patronen, gedachtes en gedragingen. Daar begon mijn echte herstel.

Nu ik weet wat voor verschil het is om weer echt gelukkig te durven zijn, gun ik dat iedere vrouw. Het is zo de moeite waard om weer te voelen, om het geluk ook weer echt te mogen ervaren. Daarom help ik je graag in jouw proces.

 

Na 10 jaar was het genoeg en had ik de moed om voor mezelf en mijn kinderen te kiezen.

Wat daarna volgde was een mooie weg van ontwikkeling en ontdekken wie ik was, wat ik leuk vond en wat ik wilde. Het was met recht een ontdekking want doordat ik altijd zo gefocust was op wat iemand anders wilde en nodig had, was ik totaal vergeten wat ik nou eigenlijk zelf leuk vond, wat ik belangrijk vond, waar ik blij van werd.
Nadat ik mijn huidige man had ontmoet en we samen nog een zoon kregen, dacht ik mijn verleden met huiselijk geweld wel te hebben verwerkt. Ik had tenslotte alles weer voor elkaar: een nieuw goed huwelijk, een prachtig gezin, een leuke baan en nooit dacht ik terug aan het verleden.

In de opleiding transformatietherapie werd me duidelijk dat ik wel degelijk nog beïnvloed werd door mijn verleden. Ik had nog steeds onbewuste gewoontes, patronen, denkwijzes die mij op sommige fronten tegen hielden. Mijn hart was bedekt met een beschermlaag. Mijn gevoel durfde ik nog niet echt toe te laten. Mijn emoties waren bedekt, vlak en mat.

Het heeft best wat tranen gekost om weer emoties te voelen maar na deze 3,5 jarige opleiding durf ik echt weer te leven. Ik durf fouten te maken, ik durf mezelf te laten zien, ik schaam me niet meer, ik voel me niet meer schuldig. Leven zonder angst en te leven zoals het bedoeld is. Kortom: ik voel me vrij. Het is dan ook niet voor niks dat dit hieronder mijn favoriete tekst is.

Nog steeds ben ik niet uitgeleerd. Ik vind het heerlijk om mezelf te blijven ontwikkelen, als persoon maar ook professioneel. Het maakt me dankbaar dat ik mijn kennis en ervaring met met jou mag delen. Zodat jij het niet alleen hoeft te doen.

Natuurlijk blijven dit letters en woorden op een scherm; je kunt ook de video bekijken zodat je beeld nog duidelijker wordt.

En als je echt wilt weten wie ik ben en wat we samen kunnen bereiken, dan maak ik graag een afspraak om kennis te maken.

https://www.youtube.com/embed/MokVamtg-WA

Terugkeer naar liefde

Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn,
onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn.

Het is ons licht, niet onze schaduw, die ons het meest beangstigt.
We vragen onszelf: Wie ben ik om briljant, prachtig, talentvol en fantastisch te zijn?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn!

Je onbelangrijk voordoen bewijst de wereld geen dienst.
Er is niets verlichts aan je klein te maken,
opdat andere mensen zich bij jou niet onzeker zullen voelen

Wij zijn allemaal bedoeld om te stralen als kinderen.
We zijn geboren om de glorie van het allerhoogste dat in ons is te openbaren.
Die is niet in sommigen van ons: die is in iedereen!

En als wij ons licht laten stralen,
geven wij onbewust andere mensen toestemming om hetzelfde te doen.
Als wij van onze eigen angsten bevrijd zijn,
bevrijdt onze aanwezigheid vanzelf anderen.

Marianne Williamson uit ‘Terugkeer naar liefde

Ik vind de praktijkruimte is erg rustgevend. Mooie kleuren en fijne geur. De gesprekken met Ellen waren erg prettig. Ze snapt goed wat ik bedoel. Ze vat samen en vraagt door. Ellen is een hele rustige vrouw met een fijne energie. Saskia

SCHOOL-4-LIFE

In 2007 schreef ik de praktijk in bij de Kamer van Koophandel, onder de naam Evolution Coaching. Evolutie staat voor ontwikkeling. En dat is wat ik ook in de jaren die volgden heb gedaan. Daardoor is mijn praktijk ook veranderd en past School-4-life beter. Ik heb mijn levenservaring omgezet in ervaringsdeskundigheid. Het leven zelf heeft me veel lessen geleerd en door de opleidingen ben ik in staat om die lessen daadwerkelijk te gebruiken om ook andere mensen te begeleiden. Dat doe ik d.m.v. workshops en lezingen voor groepen of d.m.v. individuele coaching en therapie.

Wil je weten wat wij samen kunnen bereiken?

Maak dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek
Ja, ik wil kennismaken

Pin It on Pinterest