Laat het verleden je toekomst niet bepalen!

 Ook jij kunt na een verleden met geweld weer gelukkig zijn.

Als ervaringsdeskundige én therapeut, kan ik je goed begeleiden zonder een oordeel te hebben over jou of je situatie.

Toen ik op mijn 16de verzeild raakte in een relatie en gelijk ging samenwonen, kon ik niet vermoeden wat mij te wachten stond. Ik was onzeker en dacht mijn vrijheid te vinden bij een man die 10 jaar ouder was. Dat liep heel anders. Mijn vrijheid werd alleen maar beperkter. Hij was jaloers en dronk steeds meer. Na een paar jaar werd het verbale geweld ook lichamelijk. Ook toen was het voor mij geen optie om weg te gaan. Gewoon omdat ik de optie niet zag omdat ik vond dat ik me aan mijn trouwbelofte moest houden. In goede en slechte tijden. Toch ging bij mij de knop na 10 jaar om en vluchtte ik met mijn 2 kinderen naar een opvang waar we 7 maanden woonden. Het was het begin van een heel nieuw leven.

Mijn echte herstel begon lang nadat ik weg ging. Toen ik de opleiding voor transformatietherapeut ging doen, kwam ik er pas achter hoeveel invloed mijn verleden nog had door onbewuste patronen, gedachtes en gedragingen. Ik had namelijk nog helemaal niet in de gaten dat ik van binnen was beschadigd. Ik leefde zo vanuit mijn hoofd, dat ik mijn hart en gevoel op slot had gezet. Van buiten zag je niets, maar van binnen was ik mat en kleurloos.

Nu ik weet wat voor verschil het is om weer echt gelukkig te durven zijn, gun ik dat iedere vrouw. Daarom help ik je graag in jouw proces.

Is er nog ‘iets’ wat jou tegenhoudt om gelukkig te zijn?

Zit je hoofd vol met gedachtes en kun je ze niet loslaten?

Voel je dat je meer kunt (bereiken) in het leven maar durf je er niet voor te gaan?

Krijg je geen grip op je emoties?

Heb je weinig zelfvertrouwen en beperkt dat je om te doen wat je eigenlijk zou willen?

Voel je je leeg en kleurloos?

Vind je het nog lastig om over je verleden te praten omdat je je soms nog schuldig voelt of schaamt?

” Manipulatie, vrijheidsbeperking, lichamelijk geweld of psychisch geweld heeft veel impact op je leven en zelfs je gezondheid. “

Er kunnen klachten ontstaan die je misschien niet direct zou linken aan wat je hebt meegemaakt. Fysieke klachten die regelmatig voorkomen, zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, hoge bloeddruk en spanning in spieren en gewrichten. Maar ook mentale en emotionele klachten zoals angsten, stress en depressiviteit. Deze klachten kunnen op hun beurt weer leiden tot beperkingen op sociaal gebied omdat je weinig zelfvertrouwen hebt, geen vertrouwen meer hebt in mensen en geen energie hebt om bezig te zijn met sport of een andere hobby.

 Wil jij je niet meer laten beperken door je verleden?

Wil je weer kunnen ontspannen en rust in je hoofd en lichaam?

Wil je weer lekkerder in je vel zitten?

Wil je van je emotionele bagage af?

Wil je de zon weer zien schijnen en meer kleur in je leven?

Wil je het vertrouwen in jezelf en anderen terug zodat je echte vriendschappen kunt aangaan?

Wanneer je je emotionele ballast op gaat ruimen, zul je merken dat er veel dingen in positieve zin veranderen. Je merkt op allerlei gebieden dat je lekkerder in je vel komt, je hebt meer energie en je gaat dan ook als vanzelf positivitieit aantrekken. Hoe zou het zijn als je (onbewust) geen aandacht meer hoeft te besteden aan de blauwe plekken op je ziel? Zo kun je de energie weer richten op jezelf en je toekomst!

Wil je je verleden achter je laten en je richten op een fijne toekomst?

Wil je je niet meer hoeven schamen en schuldig voelen maar gewoon lekker van het leven kunnen genieten?

Ben je klaar met het horen van de woorden die je kleineerden en wil je voelen dat je het waard bent om gelukkig te zijn?

Wil je je emotionele blauwe plekken voorgoed helen zodat je weer kunt genieten?

Ben je het zat om jezelf tekort te doen en wil je voortaan ja kunnen zeggen tegen jezelf?

Wil je je niet meer laten beperken door weinig zelfvertrouwen maar alles durven doen wat je leuk zou vinden?

Ook voor jou kan het leven mooier zijn!

Je kunt je beter ontspannen waardoor je rust in hoofd en in je lichaam ervaart

Ook jij kunt positiviteit aantrekken zodat je vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaat

Krijg het heft weer in eigen handen en zet de juiste stappen

Je krijgt meer energie en je kunt doen wat je leuk vindt.

Je emoties, gevoel en verstand zijn beter in balans.

Wanneer je ervoor kiest om je verleden los te gaan laten, zul je versteld staan van jezelf. Door het heft weer in eigen handen te nemen, kunnen er veel mooie dingen ontstaan. Vriendschappen, zelfvertrouwen, positiviteit, energie, vrijheid, en zelfs veranderingen op het gebied van inkomsten en werk. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar ik ben het bewijs dat het kan! Durf jij het ook te laten gebeuren?

Ik kan je goed helpen want:

 • Doordat ik zelf ervaren heb wat partnergeweld met je doet, kan ik me heel goed inleven in jouw situatie.
 • Door het combineren van mijn eigen ervaring met kennis uit diverse opleidingen zoals transformatietherapeut en yogadocent, kan ik je door middel van diverse technieken begeleiden.
 • Ik werk veel vanuit mijn intuïtie en voel gemakkelijk wat er nodig is. Het kan dus zijn dat je komt voor een ontspanningssessie maar als blijkt dat je wat anders nodig hebt, dan passen we dat ter plekke aan. Heel flexibel dus, en altijd afgestemd op wat je op dat moment nodig hebt.
 • Je kunt meestal binnen een week terecht voor een afspraak
 • De praktijkruimte is aan huis waardoor de sfeer direct al persoonlijk is en ontspannen is.

Als je bij komt:

 • Hoef je geen lange vragenlijsten in te vullen. Het kennismakingsgesprek dient ook als intake. Twee vliegen in één klap.
 • Jij bepaalt het tempo. Na iedere afspraak maken we een nieuwe afspraak dus niet van tevoren. Wil je liever snel de volgende afspraak? Of heb je tijd nodig om alles te laten bezinken?

Geluk na geweld? Ook voor jou!

Wanneer je te maken hebt gehad met huiselijk geweld of partnergeweld kan het moeilijk zijn om je leven weer op te pakken. Geestelijke en/of lichamelijke mishandeling hebben ervoor gezorgd dat je weinig zelfvertrouwen hebt, dat je vervelende gedachtes hebt, je lichaam nog vol stress zit, of dat je geen vertrouwen meer hebt in anderen. Ook al ben je uit de situatie, dat betekent niet dat je hersteld bent.

Of het lukt je best aardig om je leven weer op orde te krijgen, maar toch voel je leeg en kleurloos. Iets houd je nog tegen om je écht vrij en gelukkig te voelen. Aan de oppervlakte lijkt het verleden geen invloed meer te hebben, maar van binnen voelt het anders en kun je nog wat hulp gebruiken om het echt achter je te laten en volledig jezelf te zijn.
Door het combineren van kennis uit diverse opleidingen en natuurlijk mijn persoonlijke ervaring, put ik uit een breed scala technieken die uit diverse psychologische stromingen komen. Daardoor werk ik holistisch, wat betekent dat ik niet alleen kijk naar wat zichtbaar en hoorbaar is, maar ook met wat voelbaar is. Dus werken naar herstel op alle gebieden (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel).

De (psychologische) stromingen waaruit ik technieken toepas:

Oplossingsgerichte therapie
Het kan zijn dat je gewoon een snelle oplossing wilt om verder te kunnen. We zoeken dan heel gericht naar mogelijkheden die jou verder kunnen helpen in een specifiek vraagstuk.
Energetische/spirituele psychologie
Je hebt vast wel eens gehoord van ‘vage’ dingen zoals energiebanen in je lichaam. Ook al is de energie niet fysiek te zien, je kunt het zeker wel voelen. En ook een energiepunt in je lichaam, kan net als een bloedvat verstopt zitten. Door de energie weer te laten stromen, ontstaat ook weer beweging. Beweging kan zijn dat je je grenzen beter gaat voelen, of je stem krachtiger kunt gebruiken.
Psychodynamische therapie
We werken in de psychodynamica veel met het gedeelte van je brein waarmee je op de ‘automatische piloot’ handelingen doet. Je zou het ook onbewuste kunnen noemen. De meeste dingen die je op een dag doet, doe je onbewust. Je bent het zo gewend, je denkt er niet meer echt over na. Vaak is dat prettig, want als je iedere dag opnieuw moet nadenken over wat je ’s ochtends moet doen voordat je naar je werk gaat (douchen, aankleden, eten, tandenpoetsen), zou een dag wel heel vermoeiend zijn. Maar er zijn ook patronen die je liever zou veranderen. Als je bijvoorbeeld als kind bent uitgescholden voor ‘watje’ (kan zelfs 1 malig geweest zijn en het je niet meer herinneren), dan ben je onbewust bezig om steeds maar te bewijzen dat je sterk en stoer bent. Ook dat kost veel energie. Door deze onbewuste gedachtes en patronen bewust te maken, kun je ze gaan veranderen. Stapsgewijs.
Lichaamsgerichte therapie
Het komt regelmatig voor dat als je geweld hebt meegemaakt, dat je letterlijk ‘niet goed in je vel zit’. Dat kan kloppen, want door wat je hebt meegemaakt is je geest, je mind, gevlucht. Jij zelf, je lichaam kon niet vluchten, maar je geest wel. Het contact is er niet meer en je hoofd lijkt letterlijk niet vast te zitten aan je romp. Door de verbinding te herstellen tussen lichaam en geest, ga je je weer beter in je eigen vel voelen.
Systeemgerichte therapie
We kijken niet alleen naar jou, maar eventueel ook naar je gezin, het gezin waar je vandaan en alle systemen waar jij onderdeel van uitmaakt. Dat kan namelijk veel zeggen over hoe jij in het leven staat en waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren.
Yoga
Yoga betekent: de verbinding tussen lichaam en geest. Vaak is die verbinding verbroken wanneer je veel geweld hebt meegemaakt. Je voelt je niet veilig in je lichaam. Je lichaam geeft je echter zoveel belangrijke signalen die je dan mist. Door (trauma-sensitieve) yoga kun je het vertrouwen in jezelf en je lichaam weer rustig opbouwen. Het gaat niet om lenigheid maar om wat je over jezelf leert met de houdingen als hulpmiddel.

Wat kun je verwachten:

 • Wanneer je besluit dat je iets wilt veranderen en hulp kunt gebruiken, klik je gewoon hieronder op de knop en vul je een aantal gegevens in zoals je naam en telefoonnummer.
 • Zodra ik je aanmelding heb ontvangen, neem ik binnen één werkdag contact op en maken we een vrijblijvende afspraak voor telefonische of persoonlijke kennismaking/intake.
 • Tijdens dit eerste gesprek hoef je niet je hele verhaal te delen, maar stel ik wel wat vragen zodat we de intake al gedaan hebben. Ik hoor dan graag waar je hulp bij nodig hebt, wat je zou willen bereiken en wat je eventueel al gedaan hebt. Daarna bespreken we welk pakket het beste bij je past of maken we een pakket op maat. Als je gevoel goed is en je wilt de stap zetten, dan gaan we door.
 • Na de eerste sessie bepaal jij zelf wanneer de volgende afspraak is. Het kan prettig zijn om aan het begin van een traject al snel de volgende afspraak te plannen. Later in het traject kan het juist fijn zijn om wat meer tijd tussendoor te hebben en wil je over bijvoorbeeld 3 weken terugkomen. Op die manier bepaal je zelf het tempo.

Kennismaking

Natuurlijk wil je eerst weten met wie je te maken hebt. Dat is ook voor mij belangrijk om te kunnen inschatten of ik je goed kan begeleiden in je hulpvraag. Persoonlijk heeft de voorkeur omdat we elkaar dan echt ontmoeten en ik beter kan inschatten of ik je kan helpen met je doelen. Wil je toch liever telefonisch? Dat kan ook want ik begrijp dat niet iedereen de mogelijkheid heeft langs te komen.

 • gratis telefonische kennismaking (ongeveer 15 minuten)
 • persoonlijke kennismaking, gecombineerd met een intake. Deze afspraak kost €45 en duurt 45 minuten.

Persoonlijke consulten in de praktijk

Een consult duurt meestal 1,5 uur zodat we echt dieper ingaan op wat je nodig hebt. Mocht een afspraak toch langer duren, dan kan dat ook omdat ik 2 uur tijd reserveer en ik alle aandacht en tijd voor jou heb. Wanneer je voor persoonlijk contact kiest, kan ik natuurlijk makkelijker oefeningen en vormen van therapie/coaching kiezen.

Voordelen: we kunnen op een dieper niveau werken doordat we oefeningen kunnen doen waarvoor het nodig is om samen in dezelfde ruimte te zijn. Ook kunnen persoonlijke therapie consulten in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Investering: €85 per uur


E-mail, telefonisch, Skype of FaceTime

Het kan zijn dat er omstandigheden zijn waardoor je minder makkelijk naar de praktijk kunt komen. Dat kan een fysieke reden hebben, maar het kan ook goed zijn dat je het (nog) te spannend vindt. Of je zit gewoon niet zo lekker in je vel en is persoonlijk contact je te veel. Dan kun je net even behoefte hebben aan telefonisch contact.

Dat is heel begrijpelijk. Daarom heb ik verschillende mogelijkheden om contact te hebben. Hoe werkt het?

Je koopt tijd en jij bepaalt zelf op welke manier je die wilt besteden. Via e-mail, telefonisch, skype of FaceTime. Of een combinatie met persoonlijk contact.

Voordelen: je kunt vanuit je eigen huis toch hulp en begeleiding krijgen. Het kost je minder tijd omdat je niet naar de praktijk hoeft te komen.

Investering: zie hieronder de verschillende pakketten

BEROEPSVERENIGING

Ik ben lid van de beroepsvereniging NFG en van de overkoepelende organisatie RBCZ. Indien u een klacht heeft en wij komen daar samen niet uit, kunt u bij een onafhankelijk klachtenfunctionaris terecht. Meer informatie hierover vind u hier.

VERGOEDINGEN

Therapie consulten kunnen in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Kijk hier voor meer informatie. Informeer altijd ook bij uw zorgverzekeraar.

Telefonische, skype, mail en coachingconsulten komen nooit in aanmerking voor vergoeding.

 

Betaling en voorwaarden

De dienst wordt geleverd na betaling. Dit kan tijdens de afspraak contant of bij voorkeur per pin (Maestro en VPay, geen creditcards). Na de afspraak ontvangt u de (reeds betaalde) factuur per mail.
w
Afspraken die niet of binnen 24 uur worden afgezegd, zullen in rekening gebracht worden of gaan van het pakket af.

Wil je de algemene voorwaarden inzien, kun je die hier lezen.

“De vrouwen waren onder de indruk van de positieve kracht die Ellen heeft gebruikt om de strijd die zij moest leveren te overwinnen. Ellen liet de vrouwen zien dat de reis begint bij jezelf.” Irene

sociaal werker vrouwenopvang

“Ik heb weer het gevoel dat ik als individu kan denken en handelen (zonder de afhankelijkheid van mijn zussen en ouders). Hierdoor ben ik ook bewuster geworden waar mijn eigen uitdagingen liggen en wat ik graag verder wil ontwikkelen en versterken bij mezelf. Je hebt me het duwtje in de rug gegeven om weer stappen te maken.” Linda

Cliënt

“Ik heb zelf als slachtoffer van huiselijk geweld moeite om mijn plekje weer terug te vinden in de maatschappij. Ellen heeft in mij aangewakkerd dat ik sterk moet zijn voor mijzelf. Niet alleen voor anderen, maar dat ik het zelf verdien om gelukkig te zijn. Ellen heeft voor een gelukkig leven gekozen zonder geweld. Ik heb gezien dat die keuze geweldige gevolgen heeft.” Client vrouwenopvang

“Erg bedankt voor het gesprek! Alleen al door met je te praten voelde ik tijdens het gesprek dat er gelijk al een beetje van de zwaarheid wegviel.”

Reiny

Cliënt

Wil jij weten wat we samen kunnen bereiken?

Vraag nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Een telefonische kennismaking is gratis en duurt 15-20 minuten.

Een persoonlijke kennismaking/intake kost 45 euro en duurt 45-60 minuten.

Wil je terug gebeld of gemaild worden?


Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welk pakket ik nodig heb?
Tijdens het kennismakingsgesprek bepalen we dat samen aan de hand van wat je wensen en behoeftes zijn. Ik zal je een vrijblijvend advies geven.

 

Kan ik met telefonisch contact hetzelfde bereiken als met persoonlijk contact?
Over het algemeen kunnen we meer bereiken wanneer je hier in de praktijkruimte komt. ik kan dan beter inspelen en invoelen wat er nodig is en zijn er meer mogelijkheden om bijvoorbeeld een oefening te doen. Toch kan het op een ander moment de voorkeur hebben om telefonisch of mail contact te hebben. Bijvoorbeeld als je net even een steuntje in de rug nodig hebt of als je een kortere vraag hebt. Het kan ook zo zijn dat je eerst meer afstand nodig hebt voordat je een volgende stap kunt maken. Dan is mail of telefonisch contact een heel belangrijk onderdeel in je hele proces. Het is dus maar net wat je op een bepaald moment nodig hebt.

 

Worden de afspraken vergoed door de verzekering?
Dat is mogelijk. Therapie consulten komen in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding wanneer je aan aanvullende verzekering hebt. Kijk hier voor de voorwaarden.
Kanttekening daarbij: coaching, telefonisch of mailcontact, komen niet in aanmerking voor vergoeding.
Ik wil eigenlijk niet terug naar het verleden. Moet ik alles vertellen?
Zeker tijdens het kennismakingsgesprek is dat helemaal niet nodig. Als je geweld hebt meegemaakt en je verleden angstig was, is het heel begrijpelijk dat je daar liever niet aan herinnerd wilt worden. Toch is het gelijk ook een teken dat er nog iets opgelost moet worden maar wel als jij eraan toe bent. Je zult merken dat het minder eng is dan je van tevoren denkt. Ik ondersteun jouw herstelproces dus je verleden (of gedeeltes daarvan) komt pas aan de orde als jij eraan toe bent.
Als ik een pakket heb gekozen, kan ik dat dan toch veranderen?
Jazeker. Het kan voorkomen dat als je bijvoorbeeld door een telefonisch consult blijkt, blijkt dat er toch een onderliggend trauma zit. Je weet dan misschien wel hoe je je problemen moet oplossen, alleen lukt het niet. Voor traumaverwerking is bijvoorbeeld EMDR mogelijk, maar dat kan alleen persoonlijk.
Kan ik ook alleen losse afspraak maken?
Losse afspraken zijn mogelijk maar ik wil je graag goed en volledig helpen. Dan is één enkele afspraak meestal te weinig. Daarom raad ik aan om sowieso uit te gaan van 3 persoonlijke afspraken zodat we ook echt resultaat kunnen boeken.
Is het ook mogelijk de afspraken via skype te doen?
In alle vormen van begeleiding heeft het de voorkeur om persoonlijk contact te hebben. Ik kan dan goed aanvoelen wat je nodig hebt. Ook kan ik makkelijker een oefening met je doen. Zeker bij therapie is het noodzakelijk om in dezelfde ruimte te zijn.

Toch kan het voorkomen dat je even niet zo lekker in je vel zit en je er niet toe kunt zetten om langs te komen. Dan is telefonisch contact zeker een optie. Tijd en plaats maken dan minder uit.

Pin It on Pinterest