Stap 3: Durf je nog te dromen?

Wat wil jij?
Heb je daar weleens over nagedacht wat jij wil? Je hebt je vast lange tijd gericht op een ander. Zorgen dat het de ander aan niets ontbreekt om zo ruzies te voorkomen. Of je denkt vooral aan je kinderen. Maar wanneer heb jij voor het laatst iets ge-wilt?

Oefening:
Stel je voor dat je een toverstaf hebt, en je alles mag wensen wat je maar zou willen. Geen gebrek aan geld, middelen, tijd, energie. Er zijn geen belemmeringen voor wat dan ook……Wat zou jij dan willen? Denk dus niet gelijk: dat kan toch niet. Wat zo beperk je jezelf voordat je überhaupt je wens hebt uitgesproken of zelfs al hebt gedacht.

Pak een A4-tje en schrijf daarop met flinke ruimte ertussen:

Over 1 jaar:

Over 5 jaar:

Over 10 jaar:

En schrijf maar eens op: wat zou je willen hebben, bereiken, doen of gedaan hebben over 1 jaar, over 5 jaar of over 10 jaar. Je kunt denken aan allerlei dingen op het gebied van werk, inkomsten, woning, vrienden, hobby’s, familie etc.
Ook als je denkt dat het toch niet uit gaat komen, schrijf je het op!
Toen ik deze oefening zelf deed, had ik opgeschreven dat ik met mijn gezin naar Amerika wilde. Op dat moment had ik echt niet gedacht dat het zou gebeuren. Maar… afgelopen zomervakantie was het zover! Een paar jaar later dan op mijn lijstje stond, maar het is uitgekomen! Met mijn drie kinderen, schoondochter en man hebben we een mooie reis door Florida gemaakt!

Nogmaals: het gaat erom dat je naar jezelf luistert, naar je dromen luistert, dat je jezelf serieus neemt. Want als je al niet eens naar jezelf luistert, wie doet het dan wel?! Wat zijn jouw allerliefste en diepste wensen en verlangens? Over een vakantie, een nieuwe keuken, een leuke relatie, een gave baan, een opleiding of vrijwilligerswerk. Wat dan ook…..durf te dromen! Geef je dromen en wensen de ruimte.

Ik ben heel benieuwd naar jouw dromen en wensen. Misschien was het vreemd genoeg om ze voor jezelf op te schrijven, maar als je ze durft te delen: ik hoor ze graag!

Veel succes en vooral plezier met de droom&wens-oefening!

Groetjes,
Ellen

Pin It on Pinterest