Inmiddels ben ik al een aantal jaren bezig om mijn eigen ervaring op het gebied van partnergeweld in te zetten. Natuurlijk gebruik ik niet alleen mijn eigen ervaring, maar ook wat ik geleerd heb van anderen. Ik zet deze kennis in voor professionals en slachtoffers. Nu mag ik me ook ervaringsdeskundige noemen! Niet omdat ik vind dat ik die ‘titel’ verdiend heb, maar omdat ik naast mijn eigen praktijk, ook werk bij Moviera, opvang en hulp bij huiselijk geweld. Als ervaringsdeskundige. Daarbij kan ik de ervaring die jij in je rugtas hebt, ook goed gebruiken!

Ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid bij huiselijk geweld

Natuurlijk ben ik heel blij dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van ervaringskennis en -deskundigheid in de vrouwenhulpverlening. Ik denk namelijk dat we veel van elkaar kunnen leren. Wanneer je iets ingrijpends als huiselijk geweld hebt meegemaakt, zijn er altijd gevoelens die we allemaal herkennen. De angst en de schaamte bijvoorbeeld. Toch zijn er ook verschillen. Iedereen is anders en daarom beleef en verwerk je een ervaring op jouw manier. Daarom leer ik ook graag van jou.

  • Zou het jou geholpen hebben als je met iemand kon praten die vanuit eigen ervaring weet wat het is om in een opvang te wonen? Iemand die weet wat het is om alles achter te laten en opnieuw te moeten beginnen? Iemand die ervaren heeft hoe verlammend angst is? Iemand die begrijpt dat je je schuldig voelt omdat je weg bent gegaan. Iemand die snapt dat je tegenstrijdige gevoelens kunt hebben. Iemand die weet dat je volledig uitgeput kunt zijn van het op je tenen lopen.
  • Wat zou voor jou de meerwaarde zijn van het contact met een ervaringsdeskundige en waarom?
  • Wat vind je van de term ervaringsdeskundige? Nodigt dit uit om contact te maken of misschien juist niet?

Ik ben heel benieuwd naar je antwoorden en hoor graag je reactie. Dat mag onder dit artikel, je mag natuurlijk ook mailen.

Dank je wel! Ellen

Pin It on Pinterest